Palveluasunnot

Tilavat asunnot sisustetaan omilla huonekuluilla

                            HUOMIO! HETI VAPAANA TILAVA 37 m2 YKSIÖ !

                  TERVETULOA TUTUSTUMAAN! 

VAPAUTUMASSA MYÖS MUITA ASUNTOJA, KYSY LISÄÄ p. 045 1707478

Miljan palvelutalossa on 26 aravavuokra-asuntoa, joista seitsemän on kaksioita. Asuntojen koot vaihtelevat 35,5m2-56m2 välillä. Asunnoissa on huomioitu ikäihmisten tarpeet ja turvallisuus. Kylpyhuoneissa on turvalliset lattiamateriaalit liukastumisen ehkäisyksi. Lisäksi asunnoissa on liukuovet väliovina, mikä helpottaa apuvälineiden kanssa liikkumista. Asuntojen keittiöissä on turvaliedet, jotka toimivat ajastimella, eivätkä näin ollen jää vahingossa päälle. Turvallisuutta asumiseen tuovat myös turvarannekkeet ja ammattitaitoinen henkilökunta.

Palvelutalon henkilökunta on paikalla joka päivä kello 8.00-20.30. Asukkaille taataan turvallinen ja ammattitaitoinen, tarpeiden mukainen hoito ja palvelu yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti. Palvelut voivat sisältää asiointiapua, ruokahuoltoa, vaatehuoltoa, hygienianhoitoa, kotisairaanhoitoa ja siivousapua. Palveluhinta määräytyy erisuuruisten palvelupakettien mukaan (katso hakukaavakkeet). Aamiainen, lounas ja päiväkahvi on tarjolla viihtyisässä ruokasalissamme.

Kotihoidon lisäksi asukkaille tarjotaan monipuolista ohjelmaa ja virkistystoimintaa. Miljan palvelutalossa panostamme yhteisöllisyyteen ja asukkaat viihtyvät talon yleisissä tiloissa seurustellen ja yhdessä aikaa viettäen. Yhteistä toimintaa suunnitellaan asukkaiden toivomusten mukaan. Lisäksi henkilökunta järjestää säännöllisin väliajoin asukaskahvitilaisuuden, jossa yhdessä suunnitellaan ja ideoidaan toimintaa ja asukkailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja antaa palautetta.

Miljan palvelutalo on aravalainoitettu ja siitä syystä asuntohakemukset hyväksytetään Helsingin kaupungin kiinteistövirastossa. Vuokravalinnassa on varallisuusrajat (yhden hengen taloudessa  varallisuusraja on 99 000 euroa vuonna 2023, omaa vakituista asuntoa ei oteta varallisuutena huomioon).


Esimerkkilaskelma asumiskuluista 37 m2 yksiössä:

Vuokra:               654,90

Perusmaksu:        230,00

Vesimaksu:            21,00

Palvelupaketti 1:  490,00

Yhteensä:            1395,90 e/kk

Palvelupaketti sisältää 10 tuntia hoivaa ja palvelua yksilöllisen sopimuksen mukaan (esimerkiksi siivous, pyykkihuolto, lääkehuolto, vernepaineen mittaukset, verikokeiden otto, saunotusapu).

Palvelupakettiin ei sisälly ruokailuja. Kuukauden lounaspaketti (sisältää aamiaisen ja lounaan joka arkipäivä ravintolastamme) maksaa 260 e/kk. Asukkaat voivat myös valmistaa ruokaa omissa asunnoissaan.