Palveluasunnot

Miljan palvelutalossa on 26 aravavuokra-asuntoa, joista seitsemän on kaksioita. Asuntojen koot vaihtelevat 35,5m2-56m2 välillä. Asunnoissa on huomioitu ikäihmisten tarpeet ja turvallisuus. Kylpyhuoneissa on turvalliset lattiamateriaalit liukastumisen ehkäisyksi. Lisäksi asunnoissa on liukuovet väliovina, mikä helpottaa apuvälineiden kanssa liikkumista. Asuntojen keittiöissä on turvaliedet, jotka toimivat ajastimella, eivätkä näin ollen jää vahingossa päälle. Turvallisuutta asumiseen tuovat myös turvarannekkeet ja ammattitaitoinen henkilökunta.

Palvelutalopuolen henkilökuntaan kuuluu viisi työntekijää: palveluvastaava, sairaanhoitaja, kaksi lähihoitajaa ja laitoshuoltaja. Tällä henkilökunta kokoonpanolla taataan monipuolinen ja ammattitaitoinen palvelu asukkaille. Henkilökunta on paikalla joka päivä kello 8.00-20.30.

Jokaiselle asukkaalle tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka avulla määritetään millaisten palvelujen tarpeessa asukas on. Palvelut voivat sisältää asiointiapua, ruokahuoltoa, vaatehuoltoa, hygienian huoltoa, kotisairaanhoitoa ja siivousapua. Palveluhinta määräytyy erisuuruisten palvelupakettien mukaan (ktso hakukaavakkeet). Jokaisen uuden asukkaan kanssa tehdään palvelupakettisopimus.

Kotihoidon lisäksi asukkaille tarjotaan erilaista talon sisäistä ohjelmaa ja virkistystoimintaa. Toimintaa suunnitellaan asukkaiden toivomusten mukaan. Lisäksi henkilökunta järjestää säännöllisin väliajoin asukaskahvitilaisuuden, jossa on mahdollista esittää kysymyksiä, antaa palautetta ja saada tietoa ajankohtaisista asioista.

Miljan palvelutalo on aravalainoitettu ja siitä syystä asuntohakemukset hyväksytetään Helsingin kaupungin kiinteistövirastossa. Asukasvalinta tehdään yhteistyössä alueen sosiaalityöntekijän kanssa.

Hinnat ja hakukaavakkeet